Oδικές εκδρομές: Μικρά Ασία

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

4 ημέρες Οδικώς

Tιμή: 139.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Κωδικός: 4 ημέρες Οδικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ: ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ 
**Απαραίτητη προϋπόθεση για αναχωρήσεις από τις παραπάνω πόλεις η συμμετοχή 6 ατόμων

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (470 χλμ)
Αναχώρηση στις 6:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Μέσω Καβάλας & Αλεξανδρούπολης, φθάνουμε στους Κήπους, στο τελωνείο για αστυνομικό και τελωνειακό έλεγχο. Αγορά αφορολογήτων ειδών στα DUTY FREE και μετά τον έλεγχο συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη, χτισμένη στην συμβολή τριών ποταμών (Έβρου, Άρδα & Τούντζα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά Αλή Πασά, (το Καπαλί Τσαρσί την Αδριανούπολης) αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους πεζοδρόμους. Το βραδάκι, πεζοί θα περάσουμε τις δύο ιστορικές γέφυρες του Τούντζα (1613) και του Έβρου (1843) για να βρεθούμε στο προάστιο του Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα) με τον ιστορικό σιδηροδρομικό του σταθμό (σήμερα Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου της Αδριανούπολης), με τα γραφικά καφέ και εστιατόρια στις όχθες των δύο ποταμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (80+80 χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση της Αδριανούπολης. Θα επισκεφθούμε το Σουλτάν – Σελιμιέ τζαμί και θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης με το πούλμαν για να δούμε το τζαμί Μπεγιαζιτ Β και το Κούλιγιε (συγκρότημα κτηρίων του 1488), το όποιο στεγάζει σήμερα το Μουσείο Υγείας, τα ερείπια του παλατιού του Σαραγι Τζεντιντ, τον πύργο της Δικαιοσύνης, το μνημείο των Βαλκανικών αγώνων, καθώς και το χώρο Κιρκπιναρ όπου κάθε χρόνο διεξάγονται οι πιο γνωστοί αγώνες παραδοσιακής πάλης με λάδι. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις 40 Εκκλησιές. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε μέσα στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα λουτρά Χιζίρ Μπέη και την μικρή σκεπαστή αγορά της πόλης (Arasta). Γεύμα εξ’ ιδίων και χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στην Αδριανούπολη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (170 χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Βουλγαρο-τουρκικά σύνορα στο Καπί Κούλε. Εισερχόμαστε στην Βουγαρία και κινούμενοι παράλληλα με τον ποταμό Έβρο άφιξη στην Φιλιππούπολη. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, (λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, αρχοντικό Γεωργιάδη, το σπίτι του Λαμαρτίνου κ.α.) και την ελληνική εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθεροι στην αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (580 χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Θα επισκεφθούμε την Στενήμαχο, αλλοτινή ελληνική κωμόπολη και το ονομαστό μοναστήρι του Μπάτσκοβο. Διέλευση των συνόρων στο Ορμένιο συνεχίζουμε για το Σουφλί για αγορά μεταξωτών. Μέσω Αλεξανδρούπολης άφιξη στην Θεσσαλονίκη, αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 40 Eκκλησιές & Ραιδεστός

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 40 Eκκλησιές & Ραιδεστός
  Tιμή: 109.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
  Tιμή: 139.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ