Oδικές εκδρομές: Βαλκάνια

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ

5 ημέρες Οδικώς

Aπό 249.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17

Κωδικός: 5 ημέρες Οδικώς

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ: ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ **Απαραίτητη προϋπόθεση για αναχωρήσεις από τις παραπάνω πόλεις η συμμετοχή 6 ατόμων

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ (719 χλμ)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας και, διασχίζοντας τα σύνορα Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και Βελιγράδι, καταλήγουμε το απόγευμα στο Νόβισαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Ακολουθεί μία μικρή ξενάγηση με πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαράντιν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη, λόγω της θέσης και του μεγέθους του λέγεται συχνά ως «Το Γιβραλτάρ του Δούναβη» και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη στο βάθος είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Επίσης, το 2021 θα είναι Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, το σπίτι της Μιλέβας Mάριτς Αϊνστάιν – σύζυγος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, και την παλιά Ελληνική συνοικία της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση) (293 χλμ) Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Ουγγαρία και με την άφιξη μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Ξεκινάει η πανοραμική ξενάγηση. Το όνομα της Βουδαπέστης προήλθε το 1873 από την ένωση των δύο κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν του Δούναβη, της Βούδας (Buda) και της Πέστης (Pest). Θα ξεναγηθούμε πρώτα στην Πέστη, όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας. Το μνημείο στο κέντρο της πλατείας ονομάζεται Μνημείο της Χιλιετίας, με την στήλη ύψους 36 μέτρων στην κορυφή της οποίας υπάρχει άγαλμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ. Θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας, που πήρε το όνομά της προς τιμήν του προστάτη της πόλης του πρώτου Χριστιανού Βασιλιά της Ουγγαρίας, την όπερα, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το επιβλητικό νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία (268μ. μήκος). Περνώντας στη Βούδα ,θα δούμε τον παραμυθένιο Πύργο των Ψαράδων χτισμένο το 1905 με τους επτά πύργους, τους πολλαπλούς πυργίσκους, τα παραπέτα και τις κοφτές σκάλες .Θα θαυμάσουμε επίσης τον Ναό του Ματθαίου (Matyas) κτισμένο τον 13ο αιώνα σε γοτθικό στυλ και ψηλά από το λόφο του Γκέλλερτ με το ομώνυμο φρούριο και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα. Ελεύθερος χρόνος, για να επισκεφθείτε την πλούσια αγορά της πόλης ή να επισκεφθείτε το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ Χωριά (55 χλμ ανά διαδρομή) Πρωινό και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Τέλος, θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, με την υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ (Προαιρετική επιλογή) (240χλμ/διαδρομή) Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας, θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια, θα καταλήξουμε στην Πλατεία Σουηδίας και από εκεί, με τα πόδια, θα κατευθυνθούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας και στον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην ομώνυμη πλατεία, όπου μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και με μία παραδοσιακή άμαξα. Στη συνέχεια επιστροφή αργά το απόγευμα στην Βουδαπέστη.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (994 χλμ) Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας, περνώντας έξω από Βελιγράδι και Σκόπια. Η άφιξή μας στη Θεσσαλονίκη θα είναι αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται: : Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Σύνθετη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων, δημοτικούς φόρους.

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.


 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
  Tιμή: 160.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ & ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ & ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ
  Tιμή: 115.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ
  Tιμή: 125.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ
  Tιμή: 179.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ
  Tιμή: 159.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΥ NIGHT

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΥ NIGHT
  Tιμή: 129.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ
  Tιμή: 249.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
  Tιμή: 119.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ