Oδικές εκδρομές: Βαλκάνια

Οδική εκδρομή Σερβία - Πανόραμα Μεσαιωνικής Ρουμανίας 6 ημέρες

6 ημέρες Οδικώς

Τιμή προσφοράς 299.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Κωδικός: 6 ημέρες Οδικώς

ΣΕΡΒΙΑ -ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 6 ημέρες

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (610 χλμ) Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από το γραφείο μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και αφιξη στην πρωτεύουσα της Σερβίας , το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος .Το βράδυ θα έχουμε μια πανοραμική περιήγηση ( Belgrade by night ), όπου μέσα από το λεωφορείο θα  θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη.

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ξενάγηση πόλης)  ΝΟΒΙΣΑΝΤ
Πρωινό & ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, τον Άγ.Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένος στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος.Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σαν να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρούσεντολ (16οςαι) στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Κάρλοβτσι (Sremski Karlovci). Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε το τοπικό κρασί ή την Σέρβικη μπύρα με συνοδεία τοπικών γεύσεων, στην πιο παλιά ταβέρνα της πόλης σήμα κατατεθέν της Σέρβικης πρωτεύουσας.

3η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ –ΣΙΜΠΙΟΥ  (395 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση  για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, γνωστή και με το όνομα «Μικρή Βιέννη» την Τιμισοάρα .Το πιο σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Στη περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό  Ναό των Τριών Ιεραρχών ,το δημαρχείο ,το δικαστικό Μέγαρο ,την εβραϊκή συνοικία ,τη πλατεία ελευθερίας και την παλιά μπαρόκ πλατεία (Πλατεία Ουνιρίλ).Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ στο κέντρο της πόλης .Συνεχίζουμε για το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας , με  αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης το φημισμένο Σιμπιού .Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο  Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη Ξεκινήστε την επίσκεψή σας από την Πιάτα Μάρε , εκεί θα βρείτε το Παλάτι Μπρούκενθαλ κατεβείτε το Μονοπάτι με τα Σκαλοπάτια για να φτάσετε στο χαμηλό τμήμα της πόλης και φροντίστε να είστε φρόνιμοι καθώς διασχίζετε τη Γέφυρα των Ψεμάτων.

4η ημέρα: ΣΙΜΠΙΟΥ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - MΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΦ - ΣΙΝΑΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ   (320 χλμ) Πρωινό και μια τελευταία περιήγηση στη πόλη για να δούμε το Δημαρχείο ,το Μουσείο, την γοτθική εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ρουμανίας και έδρα του Μητροπολίτη, χτίσθηκε πάνω στα θεμέλια της  ελληνικής εκκλησίας της Αγ. Σοφίας. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τη Σιγκισοάρα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο και επίσης γενέτειρα του κόμη Βλάντ Τσέπες, το σπίτι του όποιου αποτελεί ένα από τα πολλά αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μπράν οπού Θα επισκεφτούμε τον πύργο ‘Δράκουλα’ και θα περπατήσουμε στα μαγαζάκια της περιοχής. Η πανέμορφη πόλη του Μπρασώφ θα είναι η επομένη στάση μας , όπου θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, όπως η Στράντα Λούγκα, η Πιάτσα Σφάτουλουι, η εκκλησία του Αγ. Νικολάου και ιδιαίτερα η Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία) η μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη ως την Κων/πολη. Συνεχίζοντας για  Βουκουρέστι (το Παρίσι των Βαλκανίων ) θα σταματήσουμε στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων τα Σιναια. Θα επισκεφτούμε το παλάτι του Καρόλου [PELLES], θα δούμε τη μονή Κατακουζηνού για να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο . Δείπνο και Διανυκτέρευση .

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  περιήγηση πόλης Ημέρα αφιερωμένη στο Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ, θα δούμε το Ορθόδοξο πατριαρχείο και θα θαυμάσουμε το Ατενέουμ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη Στρατιωτική Ακαδημία, τo Παλάτι του Κατακουζινού,το Εθνικό Θεατρο,την Όπερα  κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο  και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα στη παλιά  πόλη. 

6η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΣΟΦΙΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  (680χλμ) Μετά το πρωινό ξεκινάμε για Τζιουρτζιού, Ρούσε, Πλέβεν, Σόφια, Κουλάτα, Προμαχώνα και  μετά τις καθορισμένες στάσεις για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων, φτάνουμε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων. Δημοτικούς φόρους.

 

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ