Oδικές εκδρομές: Βαλκάνια

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ & ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ

3,4 ημέρες Οδικώς

Aπό 115.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Κωδικός: 3,4 ημέρες Οδικώς

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΟΦΙΑ (310 χλμ) Αναχώρηση στις 07.00 από το γραφείο μας για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και σύντομη στάση για καφέ στην γραφική Κρέσνα, μέσα στα στενά του Στρυμώνα. Συνεχίζουμε με προορισμό το Μοναστήρι της Ρίλλας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1147 μέτρων. Ξενάγηση στο μοναστήρι όπου θα δούμε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Συνεχίζοντας, φθάνουμε το απόγευμα στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας και ελεύθερος χρόνος.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ ξενάγηση πόλης Πρωινό  και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη περιήγηση και γνωριμία  της πόλης. Θα δούμε τη  Βουλή ,το Προεδρικό Μέγαρο ,την Όπερα ,την  Εκκλησία σύμβολο της πόλης του  Αλεξάνδρου Νέφσκι  με τους χρυσούς θόλους της . Συνεχίζοντας  θα δούμε την Πανεπιστημιούπολη , το  μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την ασβέστη φλόγα , το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τον καθεδρικό ναό  της Αγίας Κυριακής, τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας , του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα),και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Χρόνος  ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης ,η μια επίσκεψη  σε ένα από τα πολλά πολυκαταστήματα η  απολάυστε  ένα καφέ στη υπέροχη λεωφόρο Βιτοσα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση .

3η ημέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (130 + 130 χλμ) Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Λαμαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την όμορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό και λαϊκό πρόγραμμα.

4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (310 χλμ) Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην αγορά της πόλης. Εναλλακτικά μπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το ΜουσείοΚρύπτη του Αλ. Νέφσκι. Το μεσημέρι αναχώρηση για το Σαντάνσκι, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και το απόγευμα αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη και άφιξη νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας με επιλεγμένη διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. Συνοδός του γραφείου μας. Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων δημοτικοί φόροι και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημείωση: Κατά το τριήμερο πρόγραμμα γίνεται σύμπτυξη της δεύτερης και της τρίτης ημέρας, χωρίς να παραληφθεί τίποτα από το ανωτέρω πρόγραμμα.

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
  Tιμή: 160.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ & ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ & ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ
  Tιμή: 115.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ
  Tιμή: 125.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ
  Tιμή: 179.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ
  Tιμή: 159.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΥ NIGHT

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΒΥ NIGHT
  Tιμή: 129.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΠΡΑΓΑ
  Tιμή: 249.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΟΥΠΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ & 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
  Tιμή: 119.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ