Αεροπορικές:

ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΙΣΑΒΩΝΑ

Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ, Κάμπο ντα Ρόκα, Όμπιτους

4 ημέρες

Aπό 599.00€
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Κωδικός: 4 ημέρες

1Η ΜΈΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ – ΠΤΉΣΗ ΓΙΑ ΠΌΡΤΟ – ΑΒΈΙΡΟ (60ΧΛΜ) - ΛΙΣΑΒΏΝΑ (250ΧΛΜ) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πόρτο . Άφιξη και μεταφορά στη πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέϊρο. Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αβγών και ζάχαρη. Μεταφορά στη Λισαβώνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2Η ΗΜΈΡΑ ΛΙΣΑΒΏΝΑ Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη γραφική και φιλόξενη πόλη με τις κεραμιδί στέγες και τις στολισμένες με πολύχρωμα πλακάκια προσόψεις των σπιτιών της , επισκεπτόμενοι το πάρκο του Εδουάρδου VII που θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης και του κάστρου του Αγίου Γεωργίου ( Sao Jorge castle). Θα συνεχίσουμε στην λεωφόρο Liberdades έως το κέντρο της πόλης στις πλατείες Restauradores και Rossio. Αφού δούμε τη μοντέρνα πλευρά της πόλης θα περάσουμε από την Estrela Basilica μια θαυμάσια εκκλησία χτισμένη από μάρμαρο καθώς και το Πορτογαλικό Κοινοβούλιο. Συνεχίζουμε παράλληλα με τον Τάγο (Tagus) ποταμό κατευθυνόμενοι στην περιοχή του Μπέλεμ (Belem), τη γειτονιά με τα περισσότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Από εδώ ξεκίνησε και ο περίφημός Βασκο Ντε Γκάμα το ταξίδι του για την εξερεύνηση των Ινδιών. Eδώ θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Jeronymus Monastery) που αποτελεί σύμβολο της πόλης του οποίου η κατασκευή διήρκησε 100 χρόνια και που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα Γοτθικού και Αναγεννησιακού ρυθμού. Τέλος θα δούμε τον Πύργο του Μπέλεμ και το μνημείο των Εξερευνήσεων. Απόγευμα ελεύθερο.

3Η ΜΈΡΑ : ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΊΝΤΡΑ – ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΊΛ – ΚΆΜΠΟ ΝΤΑ ΡΌΚΑ (105 + 105ΧΛΜ) Πρωινό και ξεκινάμε την προαιρετική εκδρομή μας στα περίχωρα της Λισσαβώνας με πρώτο σταθμό τη Σίντρα μια από τις πιο πολυτελείς και ρομαντικές πόλεις της Πορτογαλίας που αποτέλεσε έμπνευση πολλών ποιητών και συγγραφέων. Παλαιότερα αποτελούσε το καλοκαιρινό θέρετρο της βασιλικής οικογένειας. Στη Σίντρα θα επισκεφτούμε και το Εθνικό Παλάτι για να παρατηρήσουμε τα αναγεννησιακά και γοτθικά του στοιχεία. Το παλάτι αυτό είναι μεσαιωνική κατοικία και θεωρείται ως η αρτιότερα διατηρημένη στην Πορτογαλία. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, μέσα στο Parque da Pena. Εδώ είναι φανερή η επιρροή των Μαυριτανών: οι βρύσες, τα πλακάκια (διαφορετικά σε κάθε δωμάτιο), το αίθριο. Θα θαυμάσετε τα ταβάνια με υπέροχες παραστάσεις - στο δωμάτιο των δεξιώσεων με τους κύκνους (καθένας τους απεικονίζεται σε διαφορετική στάση), στο δωμάτιο με τις κίσσες (136 στον αριθμό), με τα οικόσημα, με θαλασσογραφίες και πλοία. Το Κασκαϊς και το γειτονικό Εστορίλ παραθαλάσσιες κοσμοπολίτικες πόλεις που αποτελούσαν προορισμό της αριστοκρατίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Η μέρα μας θα κλείσει στο Cabo da Roca το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης όπου θα έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Επιστροφή στη Λισσαβώνα.

4Η ΗΜΈΡΑ: ΛΙΣΑΒΏΝΑ Πρωινό και ελεύθερη μέρα . Μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την διεθνή έκθεση EXPO , το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου που βρίσκετε στην κορυφή της Αλφάμα τη παλιότερη γειτονία της Λισαβόνας ή το στάδιο της Μπενφίκα.

5Η ΜΈΡΑ : ΛΙΣΑΒΏΝΑ – ΌΜΠΙΤΟΥΣ – ΝΑΖΑΡΕ – ΦΑΤΙΜΑ (120+120ΧΛΜ) Πρωινό και προαιρετικά αναχώρηση για το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντους, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα. Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια της πόλης με τα άσπρα σπίτια και τα μαγαζιά και με είδη λαϊκής τέχνης και δοκιμάστε το τοπικό λικέρ“ginginia” . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γραφικό ψαροχώρι Nazare, το οποίο είναι ένα πολύχρωμο παραδοσιακό ψαροχώρι με ψηλούς βράχους με θέα στον ωκεανό. Κατά την επιστροφή στη Λισαβόνα θα σταματήσουμε στο διάσημο χωριο Φάτιμα. Η εκκλησία του Αλέξανδρου Τομπάζη θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. 6Η ΜΈΡΑ : ΛΙΣΑΒΏΝΑ – ΠΤΉΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉΣ Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες βόλτες μας στη πόλη. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο της Λισαβώνας για την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά με απευθείας πτήσεις. Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας. Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής. Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. -Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ