Αεροπορικές:

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ & ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ

Μπάντεν - Μπάντεν, Έγκισχαιμ, Κολμάρ, Ρικβίρ, Χαιδελβέργη, Βασιλεία

5,6 ημέρες

Aπό 429.00€
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Κωδικός: 5,6 ημέρες

1η ημέρα : ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ (110 ΧΛΜ.)-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (57 χλμ.) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και αναχώρηση στο Μπάντεν – Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Τα λουτρά είναι γνωστά από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε εξωτερικά τα λουτρά Καρακάλλα και θα περπατήσουμε στη Λιχτεντάλερ Αλέ στις όχθες του ποταμού. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην αγορά ή να δοκιμάσετε την τύχη σας στο ξακουστό καζίνο. Έπειτα αναχωρούμε για το Στρασβούργο Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.

2η ημέρα : ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ Διεθνής φινέτσα και κέντρο των ευρωπαϊκών θεσμών ή τοπική ομορφιά και πνεύμα γραφικού χωριού; Το Στρασβούργο τα συνδυάζει όλα και κάτι παραπάνω: διατηρεί την ιδιαιτερότητά του, σφραγίζοντας την μνήμη του επισκέπτη του. Κάποιες πόλεις ξεκινούν ως τουριστικοί μύθοι. Το Στρασβούργο προχωρά ένα βήμα παραπέρα και γίνεται… παραμύθι. Μπορεί όταν ακούμε Γαλλία να σκεφτόμαστε αυτόματα Παρίσι, και όταν ακούμε Στρασβούργο, να μας έρχονται εικόνες κοστουμάτων γιάπηδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η αλήθεια από κοντά είναι αφοπλιστική. Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην εκπληκτική αυτή πόλη. Η πόλη, ηλικίας πάνω από 2000 χρόνων, σχηματίστηκε στο βαλτώδες έδαφος γύρω από τον ποταμό Ιλ που περνάει μέσα από το παλιό της γραφικό κέντρο. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη ‘’Μικρή Γαλλία’’ (Petite France), γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου (Notre Dame). Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του ναού το 1220, το Στρασβούργο ήταν αυτόνομη πόλη. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας. Το μεσημέρι σας προτείνουμε μια μοναδική κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης βλέποντας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το βράδυ βόλτα στους πεζόδρομους και σας προτείνουμε δείπνο στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια.

3η ημέρα : ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ– ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ( ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΕΓΚΙΣΧΑΙΜ (88 χλμ.) – ΚΟΛΜΑΡ (10 χλμ.) – ΡΙΚΒΙΡ (15 χλμ.) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (65 χλμ.) ) Πρωινό και αναχώρηση για τα μοναδικά χωριά Αλσατίας. Διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο - ανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στη γοητευτική πόλη Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, και για την περίφημη Μικρή Βενετία. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά της. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη Μικρή Βενετία (Petite Venice), με τα κανάλια, τις περίτεχνες γέφυρες, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Τέλος, θα καταλήξουμε στο χωριό Ρίκβιρ, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο Στρασβούργο το απόγευμα.

4η ημέρα : ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (ξενάγηση πόλης) (134 χλμ.) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (134 χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση για την μαγευτική Χαιδελβέργη. Με παγκόσμια φήμη είναι διεθνές κέντρο τουρισμού με ιδιαίτερη λάμψη: Αυτό είναι η Χαϊδελβέργη, η οποία μεταφράζεται σε ονειρεμένο ρομαντισμό ανάμεσα στην Παλαιά Γέφυρα και το εκπληκτικό Κάστρο. Πανεπιστήμιο και φοιτητικό περιβάλλον, πολιτιστικά προγράμματα και εκδηλώσεις, η αγαπημένη και πικάντικη κουζίνα αλλά και η θαυμάσια θέση στον ποταμό Neckar και της παρυφές του δάσους Odenwald : Όλα απαρτίζουν ένα σύνολο καλών λόγων για τη δημοτικότητα της πόλης, η οποία είχε “κάτι ιδανικό” σύμφωνα με τον Goethe. Περιήγηση στην παραμυθένια πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, που κυλάει γαλήνια κάτω από την Σκιά του επιβλητικού κάστρου. Στην περιήγησή μας στην πόλη με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας, στην Πλατεία Κommarkt, θα περπατήσουμε στα δαιδαλώδη καλντερίμια , θα θαυμάσουμε την πανέμορφη γέφυρα Alte Bruecke ή Karl Theodor που ενώνει τις 2 όχθες του ποταμού Neckar και θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο επιβλητικό Κάστρο ‘‘Schloss’’ απ’όπου η θέα είναι μοναδική. Εδώ θα δούμε και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο. Στην Μarktplats, θα αντικρύσετε ένα χωριό από ξύλινα καπέλα και στην πλατεία του Πανεπιστημίου σας περιμένει ένα carousel για να σας ταξιδέψει στον χρόνο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

5η ημέρα : ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ (περιήγηση πόλης) (136 χλμ.) – ΖΥΡΙΧΗ (60 χλμ.) Πρωινό , επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Βασιλεία. Aφιξη στη πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου, κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας, και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Η πόλη είναι επικεντρωμένη στον πολιτισμό. Είναι ο τόπος διεξαγωγής της σημαντικότερης αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου κάθε Ιούνιο, ενώ φιλοξενεί επίσης τον υπέροχο καθεδρικό ναό Μούνστερ, που έχει κτιστεί από κόκκινο ψαμμίτη και έχει οροφή με πολύχρωμα κεραμίδια. Μετά την περιήγηση μας, κατευθυνόμαστε στην Ζυρίχη όπου θα έχουμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΖΥΡΙΧΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την απευθείας πτήση επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις. Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας. Πρωινό καθημερινά. Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής. Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α. Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο. Μία χειραποσκευή βάρους 8kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο. Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία Σημειώσεις : Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. ΣΤΗΝ 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΉ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ Η 6Η ΗΜΈΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΊΤΑΙ ΑΝΤΊΣΤΡΟΦΑ.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ