Αεροπορικές: Ελβετία

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

Στρασβούργο, Μυλούζ, Βέρνη, Λωζάνη, Ιντερλάγκεν, Λουκέρνη, Σαιντ Μόριτζ

5,6 ημέρες

Aπό 649.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Κωδικός: 5,6 ημέρες

1Η ΗΜΈΡΑ : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ – ΜΥΛΟΥΖ (150 ΧΛΜ.) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Στρασβούργο.Η πόλη, ηλικίας πάνω από 2000 χρόνων, σχηματίστηκε στο βαλτώδες έδαφος γύρω από τον ποταμό Ιλ που περνάει μέσα από το παλιό της γραφικό κέντρο. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη ‘’Μικρή Γαλλία’’ (PetiteFrance), γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου (NotreDame). Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του ναού το 1220, το Στρασβούργο ήταν αυτόνομη πόλη. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας. Σας προτείνουμε να μην χάσετε μια μοναδική κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης βλέποντας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στη γοητευτική πόλη Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, και για την περίφημη Μικρή Βενετία. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά της. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. στη συνέχεια καταλήγουμε στη περιοχή της Μυλούζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση .

2Η ΗΜΈΡΑ : ΜΥΛΟΥΖ- ΒΕΡΝΗ – ΛΩΖΑΝΗ (143 ΧΛΜ.) Πρωινό και σύντομη γνωριμία με την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας τη Μυλούζ , στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη πρωτεύουσα της Ελβετίας την παραμυθένια Βέρνη,χτισμένη στην καμπή του ποταμό Ααρ με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το περίφημο ρολόι της πόλης και το επιβλητικό κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά του ιστορικού κέντρου. Ακολούθως κατευθυνόμαστε στη Λοζάνη ,έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην πανοραμική περιήγηση μας θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα αφιερωμένο στη Παναγία, το Κάστρο Σεν Μερ έδρα των Καντονιακών Αρχών, το Δημαρχείο και τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου .μεταφορά στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση .

3η ημέρα : ΛΩΖΑΝΗ - ΓΕΝΕΥΗ(64 χλμ.) – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΛΕΜΑΝ (60 χλμ.) Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή και κοσμοπολίτική Γενεύη. Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας χτισμένη στο σημείο όπου εκβάλει ο Ροδανός ποταμός στην λίμνη της Γενεύης (ή λίμνη Λεμάν) με το διάσημο και ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης το Jet D’ eau. Έδρα πολλών διεθνών οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό τμήμα του Ο.Η.Ε., την Unisef, τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το CERN τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών. Στην περιήγηση μας θα δούμε σημαντικά κτίρια στην περιοχή της παλιάς πόλης όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, την οικεία Ταβέλ που είναι η παλαιότερη της Γενεύης και σήμερα λειτουργεί σαν Μουσείο και το Παλάτι των Εθνών που στεγάζει την Έδρα της Κοινωνίας των Εθνών. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια τα παραδοσιακά καφέ και τα εντυπωσιακά μαγαζιά. Στην συνέχεια θα κάνουμε ένα πλήρη γύρο της λίμνης Λεμάν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια εξαίσια παραλίμνια διαδρομή. Η πρώτη στάση μας θα είναι στη Γαλλική πλευρά της λίμνης στο κουκλίστικο Εβιάν , όπου παράγετια το ξακουστό ομώνυμο νερό . Στη συνέχεια, διασχίζοντας τους περίφημους αμπελώνες του LAVAIX, θα θαυμάσουμε το ΒΕΒΕ με το κτίριο της ΝΕSTLE, και θα κάνουμε την σύντομη στάση στο πασίγνωστο Μοντρέ, τόπο παραθερισμού των Μεγιστάνων του Πλούτου. Επιστροφή στη Λοζάνη , διανυκτέρευση .

4Η ΗΜΈΡΑ : ΛΟΖΑΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ (163 ΧΛΜ.) – ΛΟΥΚΕΡΝΗ(68 ΧΛΜ.) –ΖΥΡΙΧΗ (53 ΧΛΜ.) Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα της. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης, χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στη παραμυθένια Λουκέρνη . Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατειές. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Ζυρίχη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση .

5Η ΗΜΈΡΑ :ΖΥΡΙΧΗ – ΚΟΥΡ (120 ΧΛΜ.) - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ & ΝΤΑΒΟΣ - ΖΥΡΙΧΗ (148 ΧΛΜ.) Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές κι όχι μόνο διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Στη συνέχεια αναχωρούμε με το τρένο για το κοσμοπολίτικο Νταβός. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά.Το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρό, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση .

6η ημέρα : ΖΥΡΙΧΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την απευθείας πτήση επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη

- Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Στην 5ημερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 1η ημέρα του προγράμματος και το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια. Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας (όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο). Πρωινό καθημερινά . Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας. Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας. Φ.Π.Α. Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. Check points (όπου απαιτείται και αναφέρεται στον τιμοκατάλογο). Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ
  Tιμή: 649.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ