Oδικές εκδρομές: Δαλματία

ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ & ΜΟΣΤΑΡ

5 ημέρες

Aπό 245.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Κωδικός: 5 ημέρες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ: ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ **Απαραίτητη προϋπόθεση για αναχωρήσεις από τις παραπάνω πόλεις η συμμετοχή 6 ατόμων

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (590 χλμ) Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 6:00 πμ για τα σύνορα. Διέλευση των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, έλεγχος διαβατηρίων και στάση για καφέ στο Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Περνώντας περιφερειακά από το Ελβασάν και την Σκόδρα, διέλευση των συνόρων Αλβανίας-Μαυροβουνίου. Συνεχίζουμε για την ακτή του Μαυροβουνίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

2η ημέρα: ΜΠΟΥΝΤΒΑ & ΚΟΤΟΡ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Θα επισκεφτούμε την Μπούντβα (μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη) και θα περιηγηθούμε σύντομα στην παλιά πόλη. Ακολούθως επίσκεψη-περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη του Κότορ η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χλμ. Μια πόλη με πολλές εκκλησιές και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Μέσω Σβέτι Στεφάν και Τίβατ, παίρνουμε το ferryboat στο στενότερο σημείο του φιόρδ του Κότορ. Άφιξη στα σύνορα, έλεγχος διαβατηρίων και διέλευση των συνόρων. Εισερχόμενοι στην Κροατία και διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε, κινούμαστε παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, κατά μήκος των δαντελωτών Δαλματικών ακτών, φτάνουμε στο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

3η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και κρήνες. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγ. Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία της Παναγίας, για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια βόλτα (με εισιτήριο) πάνω στα τείχη, με θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το μικρό αυτό αρχιπέλαγος αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα νησάκια, όλα κατάφυτα, πολύ γραφικά και το καθένα με τη δική του ομορφιά. Κάθε νησί αποτελεί και μια μικρή αποκάλυψη. Η κρουαζιέρα μας θα καταλήξει στο γραφικό λιμανάκι του Τσάβντατ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

4η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΜΟΣΤΑΡ 130+130χλμ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημερήσια εκδρομή για το μαρτυρικό Μόσταρ της Βοσνίας. Mέσα από μια φανταστική διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, άφιξη στην γραφική πόλη, με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ) και το ονομαστό του παζάρι. Ελεύθερος χρόνος στην ιστορικό κέντρο για γεύμα εξ ιδίων και αγορές σε τοπικά είδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

5η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (670 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Δια μέσου Αλβανίας και περνώντας περιφερειακά από τα Τίρανα και το Ελβασάν, στάση στο Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Διέλευση των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή και άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Δημοτικούς φόρους. Σημείωση : Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα. 

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΤΕΡΓΕΣΤΗ ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ
  Tιμή: 279.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ & ΜΟΣΤΑΡ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ & ΜΟΣΤΑΡ
  Tιμή: 245.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ