Oδικές εκδρομές: Ελλάδα

Ορεινή Αρκαδία

Μοναδικό ταξίδι στη φύση και στην ιστορία

4 ηµέρες

Tιμή 195.00€
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Κωδικός: 4 ηµέρες

1η µέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ ( 650 χλµ.) Μ. Παρασκευή. Συγκέντρωση στο γραφείο µας και στις 07:00 αναχώρηση. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφε και γευµα εξ’ ιδίων φτάνουµε στην Τρίπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια και στη συνέχεια παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ∆ιανυκτέρευση.

2η µέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΒΙ∆Ι – ΒΥΤΙΝΑ – ∆ΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΡΕΜΝΙΤΣΑ - ΖΑΤΟΥΛΑ – ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ(150χλµ.) Μ. Σάββατο. Πρωινό και αναχώρηση για την ηµερήσια πανέµορφη ορεινή εκδροµή µας. Αφού περάσουµε το χωριό Καψια, κατευθυνόµαστε για το Λεβίδι, στους πρόποδες, του Μαινάλου. Συνεχίζοντας την διαδροµή µας φτάνουµε στο λαµπερό διαµάντι του βουνού τη Βυτίνα. Βρίσκεται σε υψόµετρο 1033 µ. σε µια κατάφυτη περιοχή. Θα περπατήσουµε στο ∆ρόµο της Αγάπης και στα γραφικά δροµάκια της. Επόµενος σταθµός µας η ∆ηµητσάνα, µε πλούσιες ιστορικές µνήµες και τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια µε παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Εδώ θα γευµατίσουµε µε τις παραδοσιακές νοστιµιές του χωριού και θα συνεχίσουµε για τη Στεµνίτσα. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη στη µεταλλουργία και στην κατασκευή καµπάνων. Συνεχίζουµε για την Ζάτουνα. Σε υψοµ.( 1050 µ. ) µε υπέροχη θέα προς τη ∆ηµητσάνα και τον Ταυγετο. Τόπος εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόµαστε προς Καρίταινα, µια πέτρινη πολιτεία µε µεσαιωνικό χαρακτήρα. Ύστερα από έναν όµορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δροµάκια παίρνουµε το δρόµο για το ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Θα παρακολουθήσουµε τη Λειτουργία της Ανάστασης και στη συνέχεια, µας περιµένει το Αναστάσιµο δείπνο µε την παραδοσιακή µαγειρίτσα. ∆ιαν/ση.

3η µέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ( 170 χλµ.) Κυριακή του ΠΑΣΧΑ. Πρόγευµα και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Αδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήµερα ένα από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. Είναι χτισµένη αµφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα µεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δροµάκια και το Λαογραφικό Μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονοµαζόµενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιµήν του θεού Απόλλωνα που έσωσε τους κατοίκους της Αρχαίας Φιγαλείας από την επιδηµία πανούκλας που µάστιζε την περιοχή, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέµου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύµα, ελεύθερος χρόνος. ∆ιαν/ση.

4ηµέρα: ΡΟΕΙΝΟ - ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ - ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ - ΑΡΚΟΥΡΟΡΕΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 690χλµ.) Μετά το πρόγευµα, και φεύγοντας από την πόλη, φτάνουµε στην ∆αβιά, στα υψώµατά της βρισκόταν η Βυζαντινή Ταβία πατρίδα του µεγάλου ζωγράφου Γαστρέα. Συνεχίζουµε ως το Ροεινό. Επόµενο χωριό η Πιάνα χτισµένη πάνω στην Αρχαία ∆ίπαια. Περιοχή γεµάτη πηγές. Χτισµένη ψηλά, έχει θέα πανοραµική. Επόµενος σταθµός µας το Λιµποβίσι, υψόµετρο 1.200. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Πιο δίπλα, στις βαθιές δασωµένες χαράδρες, στέκει το Αρκουρόρεµα µε την τόσο σηµαντική συµβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα µε τα χρόνια ρήµαξε! Σώζεται η εκκλησία της Παναγίας από το 1719 µε ωραίες τοιχογραφίες. Λιµποβίσι και Αρκουδόρεµα, έµειναν γνωστά ως «Κολοκοτρωναίϊκα». Με διάφορες στάσεις καθοδόν και εξ’ ιδίων για γεύµα και καφέ φτάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ΟΙ ΕΚ∆ΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιµοκατάλογο. Επιλεγµένη διατροφή. Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. Αρχηγός συνοδός του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ

ΟΙ ΕΚ∆ΡΟΜΕΣ ∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραµµα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό. ∆ηµοτικούς φόρους ξενοδοχείων.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ