Oδικές εκδρομές: Μικρά Ασία

NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 ημέρες πρωινή αναχώρηση

4 ημέρες Οδικώς

Από 135.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Κωδικός: 4 ημέρες Οδικώς

1η ημέρα : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (390 χλμ)
Αναχώρηση στις 06.00 πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη στρίβουμε έξω από την Κεσάνη, για να συνεχίσουμε την διαδρομή μας. Άφιξη στην Αδριανούπολη νωρίς το μεσημέρι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην κλειστή αγορά (Καπαλί τσαρσί), στον παρακείμενο πολυσύχναστο πεζόδρόμο με τα ωραία καταστήματα, και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε επίσκεψη στο μεγαλύτερο τζαμί της πόλης, το Σελιμιγιέ. Το απόγευμα θα περάσουμε περπατώντας τις δύο ιστορικές γέφυρες του Τούντζα και του Εβρου, για να βρεθούμε στο προάστιο του Κάραγατς, με τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, τα γραφικά και όμορφα διακοσμημένα καφέ και εστιατόρια στις όχθες των δύο ποταμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Ι. ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΑ ΤΕΙΧΗ - ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ - ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Πόλη των πόλεων και η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε παράλληλα με τα Θεοδοσιανά τείχη στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για αγορές σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο παζάρι.Στον χρόνο που διαθέτουμε, προτείνουμε επίσκεψη και στην αγορά των μπαχαρικών, την Αιγυπτιακή Αγορά με τα χρώματα και αρώματα της Ανατολής. Νωρίς το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βραδάκι μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα γραφικά στενά τουπεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει...

3η ημέρα ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ - ΑΓ.ΣΟΦΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αμέσως μετα ακολουθεί επισκεψη και ξενάγηση στοανάκτορο Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων, με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο για να θαυμάσουμε, και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα, την Του Θεού Αγία Σοφία. Ακολουθεί η υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ημέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (630χλμ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ʼΥμνος το 626 μ.χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθʼοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων. Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκιπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ

  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ
  Tιμή: 349.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ