Oδικές εκδρομές: Μικρά Ασία

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ SPECIAL OFFER

Aπό 199.00€
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ: ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ **Απαραίτητη προϋπόθεση για αναχωρήσεις από τις παραπάνω πόλεις η συμμετοχή 6 ατόμων

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ–ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ (480 χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 06.00πμ. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, θα περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από την Μάδυτο στο Τσανάκκαλε, με το ferryboat..Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού από το 1890 ,το Αρχαιολογικό μουσείο και την Αρμένικη εκκλησία για να καταλήξουμε στο κάστρο Τσιμενλικ μπροστά στην πολύβουη προκυμαία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.

 2η ημέρα : ΑΙΒΑΛΙ- ΜΟΧΟΝΗΣΙΑ-ΣΜΥΡΝΗ (290 χλμ.) Δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρου Ίδη ,συνεχίζουμε για Αδραμύττιο για να φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Αιβαλι ,τις αλλοτινές Κυδωνιές ,μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα .Θα περιηγηθούμε στο Αϊβαλί, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αιβαλιού. Εκεί ακόμη σώζονται ερείπια από το Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Δια μέσου Μενεμένης φθάνουμε στην πολύπαθη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

3η ημέρα: ΕΦΕΣΟΣ ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ ΣΜΥΡΝΗ (95+95 χλμ.) Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο. Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Τριγύρω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Επιστροφή στην Σμύρνη, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΙΒΑΛΙ (135 χλμ.)  Πρωινό και  περιήγηση της πόλης ,όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, την Κορντον και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης ,το Κεμέραλτι. Στη συνέχεια του ταξιδίου μας θα επισκεφθούμε την Αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, την Κόκκινη Αυλή. Στάση για γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε  για το Αιβαλι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: ΑΙΒΑΛΙ -ΤΡΟΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (630 χλμ.) Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων για να φθάσουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. Τις διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία). Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό αρχηγό του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Μάδυτος Τσανάκκαλε και αντίστροφα.

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα . Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

 • Περισσότερα της κατηγορίας

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΒΑΛΙ & ΣΜΥΡΝΗ SPECIAL OFFER

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΒΑΛΙ & ΣΜΥΡΝΗ SPECIAL OFFER
  Tιμή: 109.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
  Tιμή: 119.00 €
   

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ SPECIAL OFFER

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ SPECIAL OFFER
  Tιμή: 199.00 €

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΒΑΛΙ & ΣΜΥΡΝΗ 4 ημέρες

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΙΒΑΛΙ & ΣΜΥΡΝΗ 4 ημέρες
  Tιμή: 119.00 €

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ